Az idei évben ismét megrendezésre kerül az Európai Autómentes Nap, amely egyben az Európai Mobilitási Hét lezárása.

Az Európai Autómentes Nap (European Car Free Day vagy In Town Without My Car! Day) egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó lakosokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a lakosság egészségének és életminőségének javításához.

A rendezvényhez kapcsolódva 2018. szeptember 22-én Tatabánya városában a forgalmi engedélyüket bemutató gépjármű-tulajdonosok és -üzembentartók a forgalmi engedély felmutatásával díjmentesen utazhatnak a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. helyi járatain.

Utazzon Velünk!

T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft.