A közlekedési mobiljegy egy mobilapplikáción keresztül megvásárolható utazási jogosultság.

 • elővételben váltott menetjegy
 • teljes árú összvonalas havi bérlet
 • 10 napos összvonalas bérlet
 • napijegy

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. oldalán megtalálható az Önnek megfelelő alkalmazás, amelyben elérhető a mobiljegy.

https://mobiljegy.nmzrt.hu/

Az applikáció legalább Android 5 vagy iOS 10 operációs rendszerű telefonra telepíthető. Fontos, hogy a telefon kamerája működőképes legyen, hiszen az applikáció használata során szükség lehet a kamera használatára.

Ezen felül elengedhetetlen, hogy a telefon aktív adatkapcsolattal, azaz internetes elérhetőséggel rendelkezzen mind a vásárlás, mind az utazás során.

Közvetlenül bankkártyával az OTP biztonságos fizetési felületén keresztül, vagy belső egyenlegre feltöltött összeg terhére. A belső egyenleg feltöltése is bankkártyával, az OTP fizetési felületén keresztül történik.

Nem különbözik. Minden mobilapplikációban elérhető termék ára megegyezik a hagyományos termékeke árával.

Igen, a mobiljegy használata regisztrációhoz kötött. Ugyanakkor, ha már rendelkezik az Ön által használni kívánt applikációhoz tartozó regisztrációval, akkor nem szükséges újra regisztrálnia. A regisztráció az Ön által használt applikáció üzemeltetőjénél történik.

menetjegy vásárlása esetén a megvásárolni kívánt jegy darabszámát.

Bérlet vásárlásánál meg kell adni annak az igazolványnak a számát is, amivel használni kívánja a bérletet. Ez lehet személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány.

Amennyiben bankkártyával fizet, kártyaadatait az OTP biztonságos fizetési felületén kell megadnia.

Nem. Csak vásárlás vagy egyenleg feltöltés során.

Mindkét jogi formában regisztrálhat, azonban a regisztrációt követően nincs mód ennek megváltoztatására. Amennyiben szüksége lenne mindkét jogi formára, lehetősége van külön regisztrációt létrehozni, hiszen egy e-mail-címmel több regisztráció is lehetséges, csupán a felhasználónévnek kell különböznie.

A járműre való felszállás előtt válassza ki a már megvásárolt menetjegyét, nyomja meg az „Érvényesítés járművön” feliratú gombot, majd olvassa be a járművön elhelyezett érvényesítő kódot. A sikeres beolvasás után az alkalmazásban megjelenő animált szimbólumot kell bemutatnia a sofőrnek vagy a személyzetnek.

Bérletjegy vásárlása esetén a megvásárlással egyidejűleg történik az érvényesítés is.. A továbbiakban az autóbuszra történő a felszálláskor olvassa le az érvényesítő kódot, majd a sikeres beolvasás után az alkalmazásban megjelenő animált szimbólumot kell bemutatnia a sofőrnek vagy a személyzetnek

A veszélyhelyzetre való tekintettel az autóbuszainkon további QR kódok kerültek elhelyezésre. Az érvényesítő kódot megtalálja Credo autóbuszaink külső felületén két helyen (az első és középső ajtónál), M.A.N, csuklós járműveink esetében pedig az első három ajtónál.

Járműveink külső felületén 2 helyen az első utasajtó melletti felületeken, az utastérben további 1 helyen, a gépjármű vezető közvetlen közelében találhatóak a kódok.

MAN autóbuszokon:

Külső felület – első utas ajtó

Belső felület – autóbusz vezető mellett

 

 

 

 

 

 

 

Credo típusú autóbuszokon:

Külső felület – első utasajtó

Belső felület – autóbusz-vezető ajtó

 

A vásárlásokról a tárgyhónapot követő első naptári napon automatikusan számla készül, mely elérhető és letölthető az applikációban, a számláim menüpont alatt. Az elkészült számláról a rendszer automatikus értesítést küld a megadott e-mail-címre.

A megvásárolt közlekedési mobiljegyek ahhoz a telefonhoz vannak rendelve, amelyiken vásárolták, ezért készülékcsere vagy az applikáció újratelepítése (vagy a készülék beállításainak ehhez hasonló módosítása) esetén a korábban vásárolt mobiljegyek inaktívakká válnak, utazásra nem használhatók. Ilyenkor korlátozott számban lehetséges a még nem érvényesített menetjegyet, továbbá a napijegyeket és a bérleteket az új készülékhez rendelni az applikációban. Fontos továbbá, hogy a mobiljegyet nem lehet áthelyezni más felhasználói fiókba. Amennyiben már nincs lehetőség áthelyezésre az applikáción belül, kérjük, jelezze azt a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft.telefonos ügyfélszolgálatán (06 34/200-289) vagy a info@tbusz.hu e-mail-címen.

Nem. A megvásárolt jegyek, bérletek csak az adott szolgáltató alkalmazásán belül használhatók, tehát a különféle szolgáltatók alkalmazásai között nincs átjárás.

Igen. A fel nem használt jegyeket vissza lehet váltani, melyek árát automatikusan jóváírják a belső – applikáción belüli – egyenlegén.

Amennyiben az igazolványszám változásakor napijegye vagy bérlete már megkezdte érvényességét, kérjük, az jelezze azt a T-Busz Tatabányai Közlekedési Kft. telefonos ügyfélszolgálatán (+36 34 200 289), ahol a megfelelő adatok megadását követően elvégzik az igazolványszám módosítását.
Ha még nem kezdte meg érvényességét, akkor váltsa vissza a napijegyet vagy a bérletet az applikációban, és ismét vásárolja meg az új igazolványszám megadásával.

Kérjük, gondoskodjon telefonja megfelelő töltöttségi szintjéről, hiszen lemerült telefonon, illetve adatkapcsolat nélkül nem tudja bemutatni jegyét, így a sofőr, vagy a személyzet megtagadhatja Öntől az utazásban való részvételt, illetve a jegyellenőrök pótdíjazhatják.

Kérjük, először ellenőrizze az applikáción belül a még nem érvényes jegyek között a megvásárolt jegyet.

Abban az esetben, ha sem a még nem érvényes jegyek között, sem az egyenlegen nem jelent meg a vásárlás, akkor kérjük, forduljon számlavezető bankjához.

 • A mobiljeggyel kapcsolatos általános észrevételeit, kérdéseit az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezheti:
  • 06-34/200-289
  • T-Szol Ügyfélszolgálat jegy- és bérletpénztár, 2800 Tatabánya, Fő tér 18/E.

   

  Kifejezetten technikai problémák (pl. alkalmazás működésével, fizetési folyamattal, számlával kapcsolatos kérdések) esetén, kérjük, forduljon a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. ügyfélszolgálatához az alábbi elérhetőségeken:

A menetjegy az érvényesítést követő 1 órán belül jogosít utazásra.

A napijegy esetébe a vásárláskor megadott nap 0.00 órájától ugyanazon nap 24.00 óájáig érvényes korlátlan utazásra.

A tíznapos összvonalas bérletjegy az érvényességi naptári nap 00.00 órájától azt azt követő 10. nap 24.00 órájáig jogosít korlátlan számú utazásra.

Az Összvonalas teljes árú havi bérletjegy a tárgyhónap 1. napjának 00.00 órájától a tárgyhót követő 5. nap 24.00 órájáig jogosít korlátlan számú utazásra.